Wedding Time - Trouwen met Donna

Wedding Time

Lees nu het laatste deel van de blog van Maaike, prachtige LaDonna bruid!

4.Wedding Time/ 23 mei 2015

Schuifelende voeten op de gang, het koffie apparaat dat zoemt. Klikjes en flitsen van het fototoestel. De geur van poeder en make-up. Buiten hangen ceremoniemeester Robbert en schoonbroer Gijs een bloemstuk op onze auto, de trouwauto van vandaag.

Bruidsjurk aan, bruidsmodus aan

Het is zo ver: wedding time! In mijn ondergoed en badjas dribbel ik nerveus rondjes door ons appartement, dat voor de gelegenheid is gebombardeerd tot privévertrek voor de bruid (Geen Mannen Toegestaan)! Na twee uur te zijn bewerkt door de bekwame handen van kapster en visagiste Joyce, die me gewoon hier thuis kwam opmaken, zitten mijn haren mooi vast en is mijn make-up smetteloos. Het enige wat nog ontbreekt, is de jurk, waar mijn getuige en vriendin Marlene me in gaat helpen.

Om mijn kapsel niet te verpesten trek ik de jurk niet over mijn hoofd aan, maar stap ik erin. Dat betekent dat ik eerst de jurk aandoe en dat we daarna de pettycoat van tule eronder moeten wurmen. Gelukkig gaat alles soepel, en Marlene trekt met bekwame vingers het lint van de sluiting vast.

“Doe maar lekker strak, want ik ben nog steeds als de dood dat hij afzakt”, piep ik nerveus.

“Als ik hiermee klaar ben mag je blij zijn dat je nog kan ademen schat, laat staan dat er iets zakt”, gniffelt Marlene achter mijn rug.

Fotoshoot in de Nijmeegse Ooijpolder

Een half uur later ben ik klaar; op en top het bruidje met mijn jurk, roze trouwschoentjes en speciaal gemaakte sieraden. Wouter haalt mij op, onder aan de trap van ons appartementencomplex. Ik vind het spannend: Wat zou Wouter van mijn jurk vinden? Had hij dit verwacht? Vindt hij me mooi?

Met duizend vragen in mijn hoofd kom ik de trap af, maar bij het zien van de blik in zijn ogen valt alles van me af. Natuurlijk vind hij me mooi! Een beetje gespannen sta ik voor hem en bewonderen we elkaar. Vanaf nu is onze trouwdag echt begonnen.

We vertrekken naar de Nijmeegse Ooijpolder voor onze fotoshoot. Marlene en haar man Cesar gaan mee en dat blijkt al snel geen overbodige luxe; extra handjes zijn meer dan welkom als ik in mijn witte rokken door de struiken en modder struin. Vooraf was ik bang dat ik bang dat mijn jurk erg vies zou worden tijdens de shoot, maar deze blijkt vlekbestendiger dan ik dacht. We maken mooie foto’s, waarop ik straal in mijn witte bruidsjurk.

En wat is daarop uw antwoord…

Na de fotoshoot kunnen we thuis even bijkomen voordat ons grote moment aanbreekt; we vertrekken naar de Valhofkapel in Nijmegen om elkaar het JA woord te geven. Onze vrienden en familie zijn hier verzameld en zien ons allemaal voor het eerst. Bij het betreden van de kapel gieren de zenuwen weer door mijn lijf, maar gelukkig weet onze trouwambtenaar Mariëlle Jongmans ons direct gerust te stellen. “Welkom bruidspaar! En jeetje MAAIKE, wat zie je er mooi uit! Draai eens een rondje? “  zegt ze hartelijk. Ik lach, draai en de spanning valt van me af.

De ceremonie is perfect; intiem en persoonlijk, met aandacht voor ons én voor alle mensen die aanwezig zijn. Wat is het bijzonder om in dit kleine kapeltje te zitten en de liefde en aanwezigheid van onze dierbaren te voelen.  Als Wouter dan ook nog een hele lieve, persoonlijke gelofte uitspreekt moet ik mijn tranen bedwingen.

Eten met een slabber en dansen als een echte bruid

Bij ‘t Sfeerhuys in Nijmegen toosten we met onze gasten en maken we groepsfoto’s. Dan is het tijd om aan tafel te gaan voor het diner. Met een knipoog krijg ik van mijn moeder een grote theedoek aangereikt. Slim: vlekken op een witte trouwjurk zijn niet echt mooi.

Na het eten druppelen de avondgasten binnen.  Nog meer felicitaties en bewonderende blikken. “Zijn jullie niet heel moe? “ vraagt ceremoniemeester Robbert bezorgt. Nee, dat valt wel mee. We zijn wel moe maar alle aandacht en de fijne sfeer geven ons vleugels. We hebben zin in ons avondfeestje! En feesten doen we. Uren lang huppen, stampen en dansen we op de muziek van DJ Menno. Ik neem als bruid een enorme ruimte op de dansvloer in, maar dat laat me er niet van weerhouden om vrolijk mee te doen. Dansen gaat in deze jurk prima, ook met dank aan de pettycoat die de ruimte rond mijn benen vrij laat. Daarnaast hangt de jurk een fractie boven de grond, waardoor niemand erop kan staan. Ideaal. Van het gevreesde afzakken heb ik geen last: Marlene heeft haar belofte waargemaakt en de jurk zit stevig op haar plek.

GETROUWD

Aan het einde van de avond worden we door een zee van sterretjes en lachende gezichten uitgezwaaid en stappen we in de auto, op weg naar het hotel waar we de huwelijksnacht doorbrengen.  In de auto kijken we elkaar aan. Dat was onze trouwdag. En wat voor één. We hadden niet durven dromen dat de dag zo mooi zou zijn, de sfeer zo goed, het gevoel zo bijzonder. Wat voelen wij ons gezegend. En wat voelde ik me mooi in mijn jurk!

Nu maar hopen dat mijn kersverse man handig genoeg is om de sluiting weer open te krijgen…

 

Tips voor op de trouwdag:

  • Bedenk vooraf of je de jurk over je hoofd aan moet trekken of dat je er ook in kan stappen, in verband met je haar en make-up.
  • Neem iemand mee op de fotoshoot om je te helpen met de jurk en die eventuele make-up restauratie kan uitvoeren.
  • Zorg voor een witte doek of servet om op je jurk te leggen tijdens het eten. Het is zo jammer als je met rode tomatensoep of wijnvlekken de avondgasten moet verwelkomen.
  • Neem snoetenpoetsers mee: ja ,die voor kindergezichtjes ja. Ideaal om vlekken mee uit je jurk te krijgen
  • Zorg ook voor een naald en (wit) draad, handig als bijvoorbeeld een haakje van je jurk niet wil sluiten of als een corsage losschiet.

 

 

Neem contact met ons

Je bent van harte welkom om al dit moois te komen bekijken. Informeer naar de mogelijkheden of bel voor een afspraak.